opc_loader
Winkelwagen
Promotie
399,00

wandsysteem 80mm

Wonderboard® is een hygiënisch wand- en plafondsysteem, voor zowel renovatie als nieuwbouw.

Wonderboard®  panelen worden hoofdzakelijk toegepast in ruimten waaraan hoge hygiënische eisen worden gesteld (HACCP-normen) en schoonmaakgemak een vereiste is.

De sandwichpanelen kunnen ook toegepast worden als scheidingswanden met verschillende dikten en vullingen. Dit is volledig afhankelijk van het project.

Het Wonderboard wandsysteem is dankzij de vele toepassingsmogelijkheden ook geschikt om wanden of scheidingswanden van bijvoorbeeld een cleanroom of voedselopslagruimte mee te bekleden.

Verkrijgbaar in de afmetingen:

  • 2.500 x 1.200mm
  • 2.750 x 1.200mm
  • 3.000 x 1.200mm

Benodigdheden voor wandsysteem:

  • wandpanelen dikte 80mm, in bovenstaande afmetingen
  • veer, t.b.v. onderlinge bevestiging van de scheidingspanelen, wanden
  • clip bevestigings profiel
  • clip afdekprofiel
  • U profiel of L profiel t.b.v. bevestiging aan bestaande vloer en plafond 

 

222,00
(Prijs excl. btw)
Wandsysteem 80mm
Verzendmethode
Transporteur:
80,00
Levertijd:
5-7 werkdagen
Extra informatie

In de voedingsmiddelenindustrie is het van groot belang dat de wanden in bedrijfsruimten voldoen aan de HACCP eisen. Bij nieuwbouw kijkt men vaak naar de gebruikelijke oplossingen zoals; tegelwerk en stalen of aluminium sandwichpanelen. Meest voorkomende nadeel van tegelwerk is dat dit niet slagvast genoeg is, waardoor er glazuur van de tegels af kan komen of zelfs scheurvorming kan ontstaan. De voegen gaan kapot en zijn lastig om te reinigen. Zo ontstaan er serieuze plaatsen waar bacteriën zich kunnen nestelen. Na een lange periode van schoonmaken en reinigen ontstaat er vaak slijtage van de voegen. Stalen of aluminium sandwichpanelen kunnen gaan roesten of er ontstaat corrosie. Corrosie vormt zich vaak door ontstane schade.

Wonderboard heeft deze nadelen niet. Wonderboard is, zonder ruimteverlies (omdat de panelen als voorzetwanden te gebruiken zijn) direct te verlijmen op vlakke ondergronden. Wonderboard panelen kunnen als voorzetwanden verlijmd worden op gips, gas- of cellenbeton, stalen isolatiepanelen, metselwerk, tegels, stucwerk en hout.

Wonderboard is een glasvezelversterkte polyester plaat met een dikte van 1,5 en 2,3mm. De plaat heeft een unieke versmolten beschermlaag en is daardoor slagvast, 100% waterbestendig, eenvoudig te reinigen etc. De plaat laat zich gemakkelijk verlijmen op bovengenoemde ondergronden.

De brandklasse van het paneel is standaard Euroclass E volgens EN 13501-1. Afwijkende voorkeuren in de brandklasse zijn mogelijk.

Beoordelingen (0 )
wandsysteem 80mm heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items