opc_loader
Winkelwagen
Promotie
858,24

Cementdekvloer

De ondergrond bestaat momenteel dus uit een cementdekvloer. Het is belangrijk dat deze goed schoon en droog is. Vervuiling in de vorm van olie e.d. dient verwijderd te worden.

 

Stap 3: Zitten er scheuren of gaten in de vloer?

Er zitten scheuren en gaten in de vloer. De scheuren dient u van tevoren met een overschilderbare kit of polyesterplamuur dicht te maken.

Grote reparaties kunt u verrichten met een epoxymortel. Op CoatingShop.nl bieden wij een bij "Vloerreparatie" een EP Reparatiemortel aan welke geschikt is voor kleine en grote reparaties. Grote reparaties kunt u ook herstellen met cementgebonden producten. U dient er wel rekening mee te houden dat deze producten water bevatten en langer zullen moeten drogen.

Soms kan de EP Schraaplaag een egaliserend effect hebben op veel kleine putje of scheuren, tot 1mm. Het product wordt schrapend met een vlakspaan over de vloer verdeeld. Het voordeel van het product is dat de ondervloer vrij snel en makkelijk vernieuwd, gladder en egaler gemaakt kan worden.

Productblad:EP Schraaplaag met een verbruik van +/- 1 kg /m²

 

Stap 4: Het aanbrengen van een primer

Om de toplaag van de cementdekvloer te verstevigen adviseren wij u een primer toe te passen. Het aanbrengen van een primer draagt bij in de levensduur van uw vloer.

 

Stap 5: Opbouw coatingsysteem

Op uw vloer kunt u vervolgens het beste een 2-laags coating-systeem toepassen met de volgende opbouw.

  1. Een 1e laag EP Vloercoating EC23 met een verbruik van 0,30 kg /m2.

  2. Een 2e laag EP Vloercoating EC23 met een verbruik van 0,30 kg /m2.

Oplosmiddelvrije epoxy vloercoatings leiden altijd tot een glanzend eindresultaat. Wanneer u uw vloer zijdemat af wilt werken met een beschermende topcoating, kunt u als laatste een Hardcoat PU-TR op basis van polyurethaan aanbrengen met een verbruik van 80 tot 100 gram per m2.

Tussen elke laag primer of vloercoating dient minimaal 18 uur en maximaal 36 uur te zitten.

 

Het bovenstaande systeem wordt ook geleverd in complete vloerpakketten van 7,5 t/m 50 m2. Hierin is alles opgenomen wat u nodig heeft waaronder de benodigde producten, rollers, kwasten, mengstaaf, tape etc.. tegen een speciale prijs.