Betonvloer [gevlinderd monolitisch]
De ondergrond bestaat momenteel dus uit een betonvloer. Het is belangrijk dat deze goed schoon en droog is. Vervuiling in de vorm van olie e.d. dient verwijderd te worden.
Betonvloeren zijn over het algemeen vrij dicht van structuur. Hierdoor kunnen coatings minder goed in de vloer dringen wat de hechting verminderd. Wij adviseren u om de vloer op te schuren met een diamantschuurmachine. Deze is te huur bij een bouwmachineverhuur bedrijf zoals Boels, Bo-Rent o.i.d.
Een andere optie is om de vloer te etsen met behulp van Sardex Forte. Dit moet u met water mengen en op de vloer aanbrengen. 15 minuten laten inwerken en goed naspoelen met schoon water. Daarna de vloer goed laten drogen.
Eventueel kunt u de vloer ook behandelen met een oplossing van water en fosforzuur. Raadpleeg hiervoor onze verwerkingshandleiding.
Stap 3: Zitten er scheuren of gaten in de vloer?
Er zitten scheuren en gaten in de vloer. De scheuren dient u van tevoren met een overschilderbare kit of polyesterplamuur dicht te maken.
Grote reparaties kunt u verrichten met een epoxymortel. Op CoatingShop.nl bieden wij een bij "Vloerreparatie" een EP Reparatiemortel aan welke geschikt is voor kleine en grote reparaties. Grote reparaties kunt u ook herstellen met cementgebonden producten. U dient er wel rekening mee te houden dat deze producten water bevatten en langer zullen moeten drogen.
Soms kan de EP Schraaplaag een egaliserend effect hebben op veel kleine putje of scheuren, tot 1mm. Het product wordt schrapend met een vlakspaan over de vloer verdeeld. Het voordeel van het product is dat de ondervloer vrij snel en makkelijk vernieuwd, gladder en egaler gemaakt kan worden.
Productblad:EP Schraaplaag met een verbruik van +/- 1 kg /m²
Stap 4: Betonvloeren zijn over het algemeen minder poreus.
Een betonvloer is over het algemeen minder poreus. De hechting van een coating hangt samen met de mate waarin de coatinglaag in de ondergrond kan dringen. Wij zouden u willen adviseren als eerste een primer aan te brengen die diep in de ondergrond dringt. Zo bent u er zeker van dat het coatingsysteem een goede hechting vindt aan de ondergrond. De onderstaande primer met het bijbehorende verbruik zouden wij u adviseren.
-
EP Primer ELT met een verbruik van 0,15 kg /m2.
Stap 5: Opbouw coatingsysteem
Op uw vloer kunt u vervolgens het beste een 2-laags coating-systeem toepassen met de volgende opbouw. Bij sommige kleuren kunt u volstaan met 1 laag. Dit is met name bij gelijksoortige kleuren of donkere kleuren op een lichte ondergrond.
Oplosmiddelvrije epoxy vloercoatings leiden altijd tot een glanzend eindresultaat. Wanneer u uw vloer zijdemat af wilt werken met een beschermende topcoating, kunt u als laatste een Hardcoat PU-TR op basis van polyurethaan aanbrengen met een verbruik van 80 tot 100 gram per m2.
Tussen elke laag primer of vloercoating dient minimaal 18 uur en maximaal 36 uur te zitten.
Het bovenstaande systeem wordt ook geleverd in complete vloerpakketten van 7,5 t/m 50 m2. Hierin is alles opgenomen wat u nodig heeft waaronder de benodigde producten, rollers, kwasten, mengstaaf, tape etc.. tegen een speciale prijs.
-
-
Een 1e laag EP Vloercoating EC23 met een verbruik van 0,30 kg /m2.
-
Een 2e laag EP Vloercoating EC23 met een verbruik van 0,30 kg /m2.
-