opc_loader
Winkelwagen
Promotie
858,24

Bestaande coating

Op uw ondergrond is reeds een coating aanwezig. Het is belangrijk om na te gaan of deze coating goed vast zit aan de ondergrond. Is dit het geval dan dient u de bestaande coating met behulp van een schuurmachine licht op te ruwen. Dit zorgt ervoor dat een nieuwe coatinglaag voldoende hechting kan vinden aan de bestaande laag.

 

Stap 3: Zitten er scheuren of gaten in de vloer?

Er zitten scheuren en gaten in de vloer. De scheuren dient u van tevoren met een polyester of epoxyplamuur dicht te maken. Deze zijn ook te bestellen via onze shop.

Grote reparaties kunt u verrichten met een epoxymortel. In onze webwinkel bieden wij een bij "Vloerreparatie" een EP Reparatiemortel aan welke geschikt is voor kleine en grote reparaties. Grote reparaties kunt u ook herstellen met cementgebonden producten. U dient er wel rekening mee te houden dat deze producten water bevatten en langer zullen moeten drogen.

Soms kan de EP Schraaplaag een egaliserend effect hebben op veel kleine putje of scheuren, tot 1mm. Het product wordt schrapend met een vlakspaan over de vloer verdeeld. Het voordeel van het product is dat de ondervloer vrij snel en makkelijk vernieuwd, gladder en egaler gemaakt kan worden.

Productblad:EP Schraaplaag met een verbruik van +/- 1 kg /m²

 

Stap 4: Opbouw coatingsysteem

Op uw vloer kunt u vervolgens het beste een 2-laags coating-systeem toepassen met de volgende opbouw. Bij sommige kleuren kunt u volstaan met 1 laag. Dit is met name bij gelijksoortige kleuren of donkere kleuren op een lichte ondergrond.

  1. Een 1e laag EP Vloercoating EC23 met een verbruik van 0,30 kg /m2.
  2. Een 2e laag EP Vloercoating EC23 met een verbruik van 0,30 kg /m2.

Oplosmiddelvrije epoxy vloercoatings leiden altijd tot een glanzend eindresultaat. Wanneer u uw vloer zijdemat af wilt werken met een beschermende topcoating, kunt u als laatste een Hardcoat PU-TR op basis van polyurethaan aanbrengen met een verbruik van 80 tot 100 gram per m2.

Tussen elke laag primer of vloercoating dient minimaal 18 uur en maximaal 36 uur te zitten.